Kuten kaikki kirjoittajalinjalaiset ovat varmaan jo 157 kertaa kuulleet, aion poistua keskuudestanne hiukan aikaisemmin kuin olin alunperin suunnitellut. Syksyllähän kerroin, että olen taidekoulussa joululomaan asti, mutta nyt olenkin lähdössä jo paria viikkoa aikaisemmin. Joulukuussahan teillä alkaa draamaosio, ja minä liukenen paikalta, sillä 1) draama ei ole minulle läheinen aihe (joojoo, mää tiijän ettei nuin saa joittenki mielestä kirjottaa, mutta kun se on totta!) 2) menen hoitamaan lapsia. Veljeni tenavat eli 5-vuotias Hilla,  2,5-vuotias Eelis ja puolivuotias Vanamo odottavat lapsenlikkaa. Essi lupasi, että saan käydä kirjoittelemassa tänne blogiin kuulumisiani edelleen, vaikka en opiskelekaan enää kanssanne. Varmasti tulen häiritsemään ainakin Essiä jatkossakin. Se on oikeastaan Essin syy, sillä hän itse lupasi tänä aamuna, että  tekee jotakin tekstieni hyväksi.

Tämä on ollut hauska puolivuotinen. Pitkästä aikaa on ollut kivaa tulla kouluun. Leppoisa työtahti ja kivat "kotiläksyt" ovat olleet isoja iloja tylsän lukiopänttäämisen ja tuloksen tekemisen jälkeen. Välillä olen kyllä ollut äkäinenkin, mutta ehkä se kuuluu asiaan. Syksyllähän Essi sanoi, että kirjoittaminen on vaarallista puuhaa, sillä siinä voi joutua tietämään asioita. Tuo kuulostaa minusta aika hassulta, mutta ehkä se on totta.

Haluan kiittää kaikkia yhteensä ja jokaista erikseen:
-Oskari, kiitos siitä, että istuit sohvannurkassa ja nauroit
-Heidi, kiitos siitä, että tutustuimme ja juttelimme
-Aino, kiitos hienoista ajatuksista ja keskustelutuokioista
-Joni, kiitos juhlavasta kielestä, jota käytät teksteissäsi; siihen oli mielenkiintoista tutustua
-Valtosen Minna, kiitos upeasta ja kypsästä kielestä, johon tutustuin  tekstiesi kautta
-Jari, kiitos hupaisesta Kriisikokous-tekstistä, jonka sain lukea
-Aki, kiitos siitä, että luit meille Pentti Saarikoskea
-Kemppaisen Minna, kiitos siitä, että olet iloinen ja pirteä ja nauravainen, ja hienoista teksteistäsi kiitos myös
-Pirjo, kiitos kauniista kielestä, johon tutustuin tekstiesi kautta, kiitos hienoista ajatuksista ja mahdottoman mukavista juttutuokioista

Ja jokaiselle tietysti kiitos siitä, että olette olleet puoli vuotta opiskelukavereitani ja leikkineet kanssani Vettä kengässä ja Rump rump rullaa ja vaikka mitä. Oli hauskaa!

 Ja sitten opettajat:
-Paavo, kiitos siitä, että opetit minulle, mikä on hyperbola ja kiastinen rakenne. Kiitos myös siitä, että suostuit inttämään kanssani kaurapuurorunoudesta.
-Pauliina, kiitos mielenkiintoisesta opetuksesta ja kommenteistasi.
-Essi, kiitos kommenteista, kannustuksesta, leikeistä, naurusta, keskusteluista, tarkkanäköisyydestä, tiedosta ja taidosta, ystävällisyydestä ja kärsivällisyydestä.

Jos joku miettii, millä perusteella kiitin opiskelutovereitani juuri tuossa järjestyksessä, niin voin kertoa, että  istumajärjestyksen perusteella.

Ja vielä tärkeä ilmoitus: muistakaa, että huomenna saa avata adventtikalenterista ensimmäisen luukun!
Hyvää talven jatkoa ja iloista joulun odotusta! Minä lähden lastenpiiaksi ja kestovaipparintamalla rytisee...

Kuulemiin ja näkemiin!
:) Maria