Eli kuten otsikosta jo voi päätellä, tilityksen aiheena on nämä kirjoittajalinjan uudet maalaukset. Ja koska nämä teokset ovat aiheuttaneet niin paljon kohua, niin päätin itsekkin kirjoittaa. Seurailenhan sentään tilannetta aitiopaikalta.

Kun näitä tauluja raahattiin tänne niin ensimmäinen reaktioni oli neutraali. Hyvä vaan ettei tartte tyhjiä seiniä katella...Mutta sitten kun Essin huuto halkaisi taivaan katsoin taulua ensimmäistä kertaa kunnolla. Tässä vaiheessa näin koko tilanteen koomisuuden. En nähnyt kuvassa naista enkä miestä vaan jumalattoman ison perseen, ja työpisteeni oli aivan sen alapuolella. No ainakaan ei läpänheitto lopu kesken tältä vuodelta, ajattelin ja menin katsomaan Oz:in viimeistä jaksoa.

Mutta kun tulin aamulla takaisin kouluun en kiinnittänyt enää suurempaa huomiota tauluihin. Mutta huomasin pian kireähkön tunnelman joka riippui luokkahuoneessa. Paavo aloitti keskustelun ja monet luokkatovereistani toivat esiin närkästyksensä tauluja kohtaan. Ja koska en ole koskaan ollut mikään hyvä puhuja niin päätin kertoa oman mielipiteeni täällä.

Tänään ensimmäistä kertaa näin taulut niiden oikeassa valossa. Näin taulussa olevan numeron ja toisen teoksen jossa oli teksti Love ja himokkaat naisen kasvot. Nehän kritisoivat ympäröivää maailmaamme  uskaliaasti ja pakottavat katsojat ajattelemaan. Olen ollut aina sitä mieltä että taide heijastaa ympäröivää maailmaa, eikä siinä ikinä esitetä mitään mitä ei maailmassa jo olisi olemassa miljoona kertaa pahempana ja rumempana. Eräs luokkatoverini kysyi millätavalla kuva eroaa pornolehtien ja musiikkivideoiden kuvista. Mielestäni ei millaan tavalla, eikä niiden pidäkkään erota. Eivät ne herättäisi niin voimakkaita reaktioita jos kuvat olisivat siistimpiä. Eikä mielipiteeseeni vaikuta se että kuvassa on nainen eikä mies. Kuva toimisi vielä paremmin jos kuvassa olisi mies. Sillä ainut asia mikä on naishuoraa suurempi tabu on mieshuora.

Sitten haluaisin kommentoida vielä tätä raatogalleriaa jonka jatkoksi nämä naiset on liitetty. Ilmeisesti teko oli tahaton, mutta siitäkin huolimatta se aiheuttaa suuren kontrastin. Ja omasta mielestäni tämä kontrasti toimii erittäin hyvin. Sillä minkälaista on nykyaikainen pariutuminen? (Tai minkälaisen kuvan siitä ainakin saa nykyaikaisessa mediassa) Rakkaus ja välittäminen on jää yhä useammin taka-alalle, kun himo ja kiima saavat vallan. Kyseessä on metsästys. Me metsästämme toisiamme ja jokainen sänkyynkaadettu kumppani on kuin uusi hirvenpää metsästysmökin seinällä. Ja jos tälläinen näyttely olisi jossain muualla kuin taidekoulun seinällä niin tukisin sitä erittäin voimakkaasti. Sillä kieltämättä näin voimakas maailmankritiikki ympäröimässä meitä joiden pitäisi kirjoittaa vapaasti ja luovasti, saattaa vaikuttaa ainakin meikeläiseen. Mutta ihmisellä on kyllä erittäin hyvä kyky sopeutua ja sulattaa kaikkea ympäröivää paskaa. Mutta en sitten tiedä kuinka hyvä tapa on olla välittämättä...

Jari Manninen