on Parnasson uusimmasta numerosta, jossa kirjallisuudentutkija Lasse Koskela kritikoi Olli Jalosen väitöskirjaa Hitaasti kudotut nopeat hetket. Kirjoittamisen assosiaatiosta 1900-luvun suomalaisessa proosassa:

"Mielessäni tuntuu voivan käydä sellainenkin vaikutelma, että Jalosen väitöskirja on vitsi, jolla hän on koetellut akateemista opinnäytejärjestelmää. Tässä tapauksessa Tampereen yliopisto saa vähän tinköpauttia. sitä se kyllä saa siinäkin tapauksessa, että Jalonen on ollut tosissaan."

Mielenkiintoista on, että Parnasso julkaisee samasta Jalosen väitöskirjasta kaksi samankokoista kritiikkiä, rinnakkain. Kollega Koskelaa suopeampi on Seppo Järvinen:

"Olli Jalosen väitöskirjassa riittää pohdittavaa. Kirjailijan ja lukijan kannalta Hitaasti kudotut nopeat hetket on haasteellinen ja oivaltava teos."

 

Assosiaatiotapa voi olla aika haasteellinen tutkia! Saati paikallistaa. Saati ottaa kiinni.

Kiitän ja kättelen ja pahoittelen Jaloselle yhtä aikaa. Ja hankin tutkimuksen käsiini, kunhan ehdin. Mitä lienevät "tihentymät" ja "tekstien konspiraatio" tässä yhteydessä, on otettava selvä. Hauskaa journalismia silti Parnassolta. Hyvä.

 

Essi