Turha tulla koputtelemaan. Kivikoulu on hiljainen ja autio.

Lomalla opettaja sairastaa, hän on siinä mielessä kiltti.  Tänään hän pystyi sentään lukemaan, mikä tarkoittaa ettei kuolema korjannut. Vielä.
Gilgames on suomentaja ja esipuhuja Armas Salosen mukaan maailman vanhin sankaritaru. Siinä on kaksi jättiläistä, jotka ovat sielultansa samat, ja paljon jumalia ja sonneja. Ensin mieleen tuli Seitsemän veljestä, sitten Kalevala. Sitten Raamattu. Vedenpaisumustarina jälkimmäiseen on tutkimusten mukaan lainattu Gilgamesista.
Mmmh. Luomiskertomuksissa on jotain. Se miten retkelle lähdetään ja soditaan ja palataan. Se miten saadaan voima ja sitten hukataan se. Se miten naiset on jumalattaria ja sonnit kylän kokoisia, yhdellä kulauksella juovat järven. Mun tarttis kirjoittaa jotain oikeita asioita, eikä asioida täällä netissä, aina vaan haukutaan, yhteiskunnallisempaa pitäis olla, mutta minä en ehdi lukea Kaleviani ajoissa. Minun uutisnenä on puolisen viikkoa myöhässä. Romaanin pariin siis.

Essi

Vielä: Eilen tuli hyvä dokumentti! Sen nimi oli Suomalainen kuolema. Mieleen jäi lause: "Kuolemaa vähiten pelkäävät ne, jotka ovat ehtineet elää hyvän elämän. Jotka ovat ehtineet nauttia elämästään tarpeeksi."