Eilisilta, Kempeleen Kokkokankaan seurakuntakeskus, Virtaa välillämme -parisuhdetapahtuma. Oikeat juontajat mikrofoneineen: Tuisku ja Pakkanen. Vitsailevat toisilleen olleensa uutisissa tänä talvena. Pakkanen kohotti sähköhintaa ja Tuisku katkoi sähköjohtoja.

Sitten lavalle nousee Juha Tapio yhtyeineen. Suuret kaiuttimet, värikkäät valot. Seinän lasinen risti on välillä sininen, sitten punainen, keltainen ja vihreäkin. Yksi kappale, toinen, kolmas, hei, tämähän on ihan oikea konsertti! Musiiki soi tauotta yli puoli tuntia.

Juha Tapio poistuu. Juontajat tulevat ja toivottavat tervetulleeksi Lari ja Kaijamaria Junkkarin. Hauska ja osaava pariskunta. Yleisöä naurattaa usein. Asiaa puhuvat.

Sitten juontajapari toivottaa esille tanssija Vaatu Kalajoen. Pellavalettipäinen nainen tanssii ilman musiikkia. Ei kenkiä, ei sukkia. Kaikki seuraavat hiirenhiljaa. Kukaan ei uskalla edes yskäistä. Mitä tuo nainen seuraavaksi tekee? Hyppii tuoleilla! Kiipeää ikkunaristikkoa pitkin 3 metrin korkeudelle! Juoksee tännepäin! Syöksyy lattialle! Sitten Vaatu pyytää musiikkia. Pianomusiikki soi. Hän tanssii pitkin käytävää ja nojailee yleisöön, nostelee heidän käsiään ja lopulta ottaa kolme paria mukaan esitykseen. Yleisö jo uskaltaa nauraa. Lopulta kaikki käsketään seisomaan ja suutelemaan. Auts. Saan mieheni huulilta sähköiskun vai minäkö se olen sähköinen? Todellakin sähköä on ilmassa! Esitys päättyy.

Juontajapari esittää pienen dialogin parisuhteen arjesta. Tyypillinen tarina. Junkkarit saapuvat takaisin lavalle.

Nyt Junkkarit puhuvat seksuaalisuudesta. Taas meitä naurattaa. He ovat julkaiseet aiheesta kirjan viime syksynä. Lari kehottaa meitä muistamaan tietoisuus sanan. Se on tärkeää. Olla tietoinen itsestään ja tunteistaan. Jos ei ole tunne itseään, miten voi oppia tuntemaan toisen? Miten voi kohdata toisen?

Lopuksi saapuu Juha Tapio takaisin. Konsertti jatkuu. Viimeiseksi hän laulaa tutuimmat kappaleensa. Ja sitten saamme iltapalaa: kahvia, pizzaa ja kakkua.

Ilta oli mahtava! Hienosti järjestetty! Upea!

Mitä silmät ei nää
sen sydän ymmärtää
totuutta etsii kestävää
Ehkä tänään, ehkä tänään
tähän kaikkeen vaivaan
Mitä silmät ei nää
sen sydän ymmärtää
jossakin kaipaus hellittää
Ehkä tänään, ehkä tänään
joku löytää taivaan

Mitä silmät ei nää

Heidi

ps. Mulla on nyt sitten Juha Tapion uusin cd Kaunis ihminen nimmarilla, joten sitä kuunnellaan sitten ensi viikolla kivikoululla. Jookos? Kiitos vielä Marjaanalle eilisestä! Ilman sinua tuo ilta ei olisi ollut meille mahdollinen. :)