"Minusta on mukavaa, kun ihmiset huutaa" sanoi vanhin tyttöni tänään, kun olimme katsomassa Ismon ja Maijan runonlausuntaa ulkona Kirjakahvila Nisperon edessä liittyen Naiskulttuuriviikkoihin. Ismon ja Maijan piti esittää Märta ja Henry Tikkasen runoja, mutta taisivat esittää enimmäkseen omia runoja ja tulkintaa Tikkasen pariskunnasta sekä huusivat hieman yhteiskuntakritiikkiä ilmoille. Ääntä oli pakko käyttää, että puhe kuuluisi liikenteen ja piippaavien liikennevalojen seasta.

Tarjosin Maijalle kyydin takaisin Liminkaan. Kun olin jättänyt Maijan koululle ja ajelin kotiin tyttöjen kanssa, niin vanhin tyttöni esitti minulle hyvin vaikean kysymyksen: "Miksi ihmiset ajattelevat koko ajan eikä ajattelu koskaan lakkaa?" Enpä osannut vastata tuohon muuta kuin, että en oikeastaan tiedä ja sellaisia me ihmiset olemme. Osaatteko te vastata tuohon kysymykseen?

Huomasin kotimatkalla myös, että taivas oli aivan mahtavan punertava. Oli pakko ottaa taas muutamia kuvia. Laitoin nyt yhden kuvan taivaasta tuonne ylös. Onko tarpeeksi henkevää? Kelpaako kuva vai vaihdanko johonkin muuhun? Yritin löytää sivukoodista kohtaa, missä määrätään tuon sivupalkin väri. Siihen pitäisi saada joku sopivampi sävy.

Heidi