Tänään oli hyvä päivä.

Sain tehtyä kämppään suursiivouksen, vein matot ulos, imuroin kaikki paikat, pesin pesuhuoneen lavuaarin ja tiskasin astiat, vein kaikki roskat ulos, vaihdoin lakanat ja tyynyliinat, järjestelin hyllyt ja heitin vanhentuneet ruoat pois.

Lisäksi teippasin seinille ihania kortteja jotka ostin joskus Ylivieskan kirpputorilta. Ne ovat kiinalaisille lapsille tarkoitettuja kirjoitusharjoituksia, joissa jokaisessa on jonkun hedelmän/vihanneksen/marjan nimi ensin kirjoitettuna roomalaisittain ja sitten kiinalaisittain, ja alla on ääntämisohjeet ja kirjoitusohjeet kiinaksi. Ne ovat ihanan pirtsakoita ja suloisia, aivan kuin olisi aivan uusi tapetti huoneessa. En muista tällä hetkellä mitään muuta kuin omenan, joka on "mâo gûo". (Lausutaan 'maao qhüoo'.) Hauskaa tuossa on se, että qûo on mandariiniksi 'hedelmä' ja mâo on 'pyöreä', eli siis omena on kiinasta käännettynä suoraan 'pyöreä hedelmä'. Tämänkin sain selville ainoastaan erittäin rajallisilla kiinankielen tiedoillani, jotka taas sain joskus otettuani lukiossa vapaavalintaisen kiinan alkeiskurssin (jota piti japaninopettajamme Kikugawa).

On ihanaa mennä tänään takaisin puhtaaseen ja iloiseen kämppään, sen likaisen ja pölyisen ja ahdistavan sijasta mikä se ennen oli. Uskomatonta mitä pelkkä siivous voi saada aikaan mielenterveydelle. On paljon parempi olo kuin vielä tänä aamuna. Tämä onkin päivän neuvo: Jos ahdistaa, siivotkaa. Tai tiskatkaa tai pyykätkää. Olo on sen jälkeen takuulla parempi.

- Jenna.