"Minä uskon, että minua johdatettiin kiinnittämään huomiota tapoihin, joilla me odotamme voivamme pa­rantaa elämämme - terapialla ja tukiryhmillä. Totesin, että monet ihmiset, joiden paraneminen on kesken, tuntevat juuttuneensa paikoilleen. He tekevät parhaansa kohdatakseen haavansa, he yrittävät urheasti saada selville menneiden kauheiden kokemusten ja traumojen tarkoituksen ja he ymmärtävät myötätuntoisesti muita samanlaisia haavoja kokeneita, mutta he eivät parane. He ovat määritelleet elämänsä uusiksi haavojensa ja niiden hyväksymisen ympärille. He eivät edes pyri pääsemään haavojensa yli. ...

Ympäri maailmaa ihmiset sekoittavat itseilmaisun terapeuttisen arvon lupaan manipuloida muita haavoillaan. Sen sijaan että he ymmärtäisivät haavojen paljastamisen olevan vain paranemisen alkuvaihe, he käyttävät haavojaan sotalippuna ja terapiaryhmiään perheinä ja kansakuntina."

Caroline Myss Toipumisen taito (s. 25, Karisto 2005)

Tämmöisen kirjan löysin kirjahyllystäni. Ostin sen viime vuonna, mutta jostain syystä en jaksanut tutustua siihen. Nyt päätin lukea sitä, koska eräs ystäväni kehui minulle saman kirjailijan kirjaa nimeltä Sielun sopimus. Alku vaikuttaa lupaavalta. Caroline Myss esittää kiehtovia väitteitä.

Otan kirjan mukaan ensi viikolla.

Heidi