Joululomallahan on aikaa tehdä kaikenlaisia persoonallisuustestejä. Vai mitä...?

Se joka osaa englantia hyvin, voi tehdä tämän testin:  Jung Typology Test.

Mutta on olemassa suomenkielinen Keirseyn temperamenttitesti. Siinä on aika pitkälle samat kysymykset.

Sain tulokseksi siitä tämän:

Your Temperament is Idealist : NF
Your variant temperament is Champion : ENFP

Se tarkoittaa tätä Keirseyn sivuston mukaan:

"The Champion Idealists are abstract in thought and speech, cooperative in accomplishing their aims, and informative and expressive when relating with others. For Champions, nothing occurs which does not have some deep ethical significance, and this, coupled with their uncanny sense of the motivations of others, gives them a talent for seeing life as an exciting drama, pregnant with possibilities for both good and evil. This type is found in only about 3 percent of the general population, but they have great influence because of their extraordinary impact on others."

Täällä kuvataan ENFP henkilöä näin:

"ENFP (Ekstrovertti-Intuitiivinen-Tunteva-Spontaani)

ENFP on vilkas persona, joka etsii alati uusia, kiinnostavia asioita, joita voisi kokeilla. Hän puhuu paljon, eikä viihdy paikoillaan viittä minuuttia kauempaa. ENFP ei suunnittele asioita etukäteen, vaan luottaa mieluumin mielikuvitukseensa ja improvisaatiokykyyn. Työympäristössä ENFP on suunnittelukokousten tähti, joka pursuaa ideoita. Parhaimmillaan yhteistyö sujuu jonkun kanssa, joka omaa järjestelykykyä ja pitää jalat maassa, sillä ENFP:llä innostus asioihin loppuu nopeasti eikä hänellä ole kärsivällisyyttä viedä prjojekteja loppuun saakka, kun maailmassa on niin paljon mielenkiintoisia asioita. Luonnollisesti ENFP vihaa virkavaltaa ja byrokratian asettamia sääntöjä ja tekee kaikkensa ehtojen kiertämiseksi ja kumoamiseksi.

ENFP on luonteeltaan persoona, joka haluaa auttaa muita ihmisiä. Hän solmii uusia ystävyyssuhteita koko ajan ja unohtaa sitä mukaa vanhat. Tästä voi seurata konflikteja, sillä ENFP:n luontainen empatia voi antaa vihjeitä pitempiaikaisesta ystävyydestä, jolloin vastapuoli tuntee tulleensa narratuksi.

ENFP:lle on ominaista vahva esiintymisvietti. Hän nauttii huomion keskipisteenä olemisesta. Vähemmän kypsille yksilöille ihmisten auttamishalu voi olla keino saada suosiota."

Hmmm.... ehkä tuossa on jotain totta... En kyllä koe itseäni mitenkään vilkkaaksi henkilöksi. Onko minulla muka vahva esiintymisvietti? Öh... vastahan tosin ryntäilin lukemaan julkisesti runoja. Ehkä se on esiintymisviettiä. Ehkä olen vilkkaampi kuin kuvittelenkaan?

Nyt olisi ERITTÄIN mukava tietää, että onko linjalla muita idealisteja eli intuitiivisia ja tuntevia tyyppejä? ;)

Heidi

ps. tein tammikuussa 2006 saman testin ja sain tulokseksi INFJ eli (Introvertti-Intuitiivinen-Tunteva-Järjestelmällinen). Vuoden aikana olen tullut siis ulospäinsuuntautuneemmaksi ja spontaanisemmaksi? Se taitaa olla totta. On se.