tänään kirjoitettiin paljon. Kirjoitettiin "auki" runoja, joita oltiin kirjoitettu tuossa eilen. Pari liuskaa tuli ja jäin vielä illaksi kirjoittamaan. Koneet, kuten aina, eivät oikein pysy toiminnassa matkassa. Printteri on melkoisessa käytössä ja langaton verkko siinä sivussa. Siksipä voisikin sanoa, että on täysi yllätys jos kaikki nämä laitteet toimisivat moitteettomasti.

Siispä minä korjailin akuutisti piiputtavia koneita aikani kuluksi kirjoittamisen tauoilla. Tuuminkin tuossa vitsillä, että vaihtaisin mielelläni lukukausimaksu palveluksi ja voisin pitää nämä koneet toimintakunnossa koko vuoden. Veisin kylläkin siinä sivari-Jarin "leivän suusta". No jaa.. Tuskinpa hän pahastuu, sillä hänelle kyllä keksitään paljon hommaa täällä. Hieman ehkä kiittämätöntäkin hommaa välillä. "Mutta kaikkea ei voi saada."

Lainausmerkit on niiiiin kivoja!

Mutta jos haluaa puhua kiittämättömästä hommasta niin, se on Limingan taidekoulun pihan uudelleen suunnittelu. Täällä kun jokaiseen risuun ja männynkäpyyn on jollakin tunneside ja vuosien varrella elämä on alkanut näkyä joka nurkassa ja kivessä, puhumattakaan rakennuksista ja puista, ja sekös onkin taiteilijoiden mieleen! Siksipä oli ehdotus mikä tahansa, mikä vain uudistaa, tulee sille vastaääniä ja paljon. Tänään kaksi nuorehkoa ja vielä kovin innokasta ympäristösuunnittelijaa sai todeta tämän kovin kylmästi (tai lämpimästi niin kuin minä tykkään ajatella). Luentosalissa kipinät vain lentelivät, tupinaa kuului joka seurueesta. Avoimiakin mielipiteitä tuli ja niistäkin muutama äityi melkein syytöksiksi. Onneksi ei kuitenkaan. Tilaisuus siis pysyi aivan asiallisena. Naureskelin silti tämän kyseisen työn haasteellisuutta itsekseni ja yhdessä Sallan kanssa.

Jos osaisin piirtää, piirtäisin kuvan, missä taiteilijat oikein yhdessä katselevat pientä männyn käpyä ja itkevät sen kauneutta. Ehkä lisäisin sinne taustalle muutaman ohikulkijan, jotka ihmettelevät tätä ja järkyttyvät tunteikkuutta. Sellaisia me olemme. Itkemme ja nauramme, kun kaunis syöksyy tajunnanvirtaan ja surffaa.

Ismo