Ralf Waldo Emersonia:

"Mikä on todella sinua varten, liikkuu sinua kohti. Sinä riennät etsimään ystävääsi. Rientäkööt jalkasi, mielesi ei tarvitse sitä tehdä. Jos et häntä löydä, etkö voi tyytyä ajattelemaan että on itsellesi parasta, kun et häntä löydä? Onhan hänessä samoin kuin sinussakin mahti, joka voisi helposti viedä teidät yhteen, jos se olisi parasta [...] Usko, niin totta kuin elät, että jokainen ääni, joka kaikuu avarassa maailmassa ja joka sinun pitäisi kuulla, tulee soimaan korvissasi! Jokainen sananlasku, jokainen kirja, jokainen puheenparsi, joka kuuluu sinulle avuksesi ja lohduksesi, tulee varmasti, suoria tai mutkaisia polkuja pitkin. Jokainen ystävä, jota kaipaa suuri ja hellä sydämesi eikä haaveellinen tahtosi, on sulkeva sinut syliinsä. "

( Esseitä. Suom. J. A. Hollo s. 181-182)


Jännä tuo miten asiat joita pohtii tulevat vyörymällä päälle niin ettei niitä voi valita.
Kuten tämäkin; Ensin luin jonkun artikkelin, en muista sen alkuperää enää. Joka tapauksessa siinä väitettiin että kaikki energia joka kaipaa toista samankaltaista tai tätä omaa energiaa vahvistavaa, hakeutuu sellaisen seuraan automaattisesti.
On yhtäkuin: Jokainen meistä väistämättä kulkee omaa menestystään (lue: tuhoaan) kohti.
Zeniläinen filosofian mukaan kaikenlainen hallinnan ja kontrollin menettäminen, täydellinen antautuminen olemiselle tuo lopulta sen, mitä kohti toivon olevani menossa.
Taiteessa ja huoneissa ja ihmisissä uskon tähän.

Tähän asti on toiminut.
Harmi etten eilen ehtinyt nähdä telkkarista ohjelmaa, jossa väitettiin että se miten elää kantautuu geeneissä ja perimässä lapsille ja näiden lapsille. "Ei ole samantekevää miten syöt ja kuinka elät." Tätä syömisen ja elämisen perinnettä jatkaa lapseni, koska minun geenin muistiin tallentuu tämmöinen ajassa tapahtuva oleminen. Hahaa. "Jos sua huvittaa kuolla nuorena eikä sulle tekisi pahaa esimerkiks tappaa itses nyt, niin kannattaa miettiä vielä. Se säilyy suvussa."
Sanoi eilisen dokkarin jokuprofessori loppusitaatissa.

Jos joku ehti katsoa, kertokoot.


Essi, rauhan mestari.