Osa nuoruuden angstistani on kadonnut. Ennen vihasin joulua, minusta se oli vain kaupallinen paska-juhla, jolloin kaikki säntäilevät hädissään kaupasta toiseen, ostelevat lahjoja, lähettelevät kortteja, vaikkei sydän ole siinä mukana, vaan tekevät niin pelkästään koska se kuuluu asiaan. Kämpilläni ei saanut olla mitään joulukrääsää, ei valoja, ei kuusta, ei mitään kaupallista tavaraa, ei mitään mikä viittaa jouluun. 

Vuoden aikana olen muuttunut. Tätä joulua olen odottanut innolla. Olen ihastellut jouluvaloja, kynttilöitä ikkunoissa, ostellut lahjoja, joita haluan antaa rakkailleni, ihastellut lumisia kuusia, tähtitaivasta, narisevaa lunta jalkojen alla, pakkasen kirpeää tuoksua... Nyt olen henkeen ja vereen jouluihminen! Aion laittaa kämpilleni joulun vimosen päälle, mennä aatoksi vanhempien luokse ja nauttia, rauhoittua, syödä, antaa, lahjoja, saada lahjoja, syödä ja vähän juodakin. Rentoutua!

Joulu ei ole kaupallinen paska-juhla, jos siihen ei asennoidu sillä tavalla. Jokainen voi rakentaa omasta joulustaan sellaisen kuin haluaa.

Kaikille oikein ihanaa joulua! Ihan jokaiselle, joka tämän kirjoituksen lukee ja myös niille, jotka ei!:)

-Tiia-