Huutomerkki ry, Oulun Kaupunki, Aikakauslehti Kaltio sekä Nispero Kirjakahvila julistavat käyntiin Muusa-kirjoituskilpailun J. V. Snellmanin 200-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Snellmaninpäivänä 12.5.2006 käynnistyvä kilpailu etsii uusien lahjakkaiden kirjoittajien kaunokirjallisia runo- tai proosateoksia.

Tänä vuonna kirjoituskilpailun aiheena on kieli. Kilpailussa haetaan persoonallisia, elämyksellisiä ja oivaltavia tekstejä, jotka hyödyntävät kielen mahdollisuuksia tai uudistavat kieltä. Arvioinnissa painotetaan suomen kielen ansiokasta käyttöä.

Kilpailu on avoin kaikille kirjoittajille, jotka eivät vielä ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet tai antologiat eivät ole este osallistumiselle. Kilpailutöiden tulee olla ennen julkaisemattomia. Huutomerkki ry:n ja Aikakauslehti Kaltion valitsema esiraati karsii kilpailutöistä parhaat, joista voittajat valitsee elokuvatuottaja Outi Rousu. Vain palkituista kilpailutöistä annetaan yksittäisiä arvioita.

Kilpailuun voi lähettää enintään 5 runoa tai 5 liuskaa proosatekstiä. Tekstien tulee olla perillä perjantaina 4.8.2006 klo 16 mennessä. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, ja työt lähetetään postitse osoitteeseen:

Kirjaamo
PL 27
90015 OULUN KAUPUNKI

Kuoren päälle merkitään 'Muusa-kirjoituskilpailu'. Lisäksi mukaan on liitettävä erillinen nimimerkillä varustettu pikkukuori, jonka sisällä on kilpailijan nimimerkin lisäksi oikea nimi sekä yhteystiedot. Vain koneella kirjoitetut kilpailutyöt arvioidaan, käsin kirjoitettuja töitä ei arvioida. Kilpailutöistä kannattaa ottaa itselle kopiot, koska niitä ei palauteta.

Palkintoihin on varattu yhteensä 400 euroa. Summan jakautumisesta kilpailijoiden kesken päättää raati. Parhaille myönnetään myös kirjapalkintoja sekä Aikakauslehti Kaltion vuosikertoja. Voittajat julistetaan Oulun Muusajuhlien Muusa-klubilla keskiviikkona 6.9.2006. Kilpailija suostuu mahdolliseen kilpailutekstien julkaisemiseen Aikakauslehti Kaltion toimesta ilman eri korvausta.

Muusajuhlat järjestetään yhdeksänpäiväisenä kirjallisuuteen painottuvana poikkitaiteellisena kaupunkifestivaalina 2.-10.9.2006. Muusa-kirjoituskilpailun merkeissä kisaillaan tänä vuonna toista kertaa.

Lisätietoja:
Huutomerkki ry / Paavo Heinonen
[email protected]
www.huutomerkki.fi
www.ouka.fi/oulunmuusajuhlat.