Sanoi opas kerran Rodoksella. Ei ole enää aamu, mutten muista miten kreikaksi sanotaan hyvää päivää, joten olkoon siis aamu.

En käynyt kuitenkaan Rodoksella tällä kertaa. Kävin Corfulla, sekin on yksi Kreikan saarista. Tultiin viime yönä neljän aikaan takaisin Ouluun (tai tänä aamuna). Kreikassa oli tosi kuuma, paino sanoilla 'tosi' ja 'kuuma'. Useampana päivänä nousi lämpö yli neljäänkymmeneen.

Kävimme siis länsimaisen kulttuurin kehdossa, jossa juotiin vesi pulloista, joita ei kierrätetty ja jätteitä ei lajiteltu. Koulutuskin on kuulemma huonoa, Kreikan kukoistuksen aika on tainnut mennä jo aika päiviä sitten. Mutta ruoka oli hyvää ja maisemat kauniita. Museoissakin tuli käytyä. Yhdessä arkeologisessa ja yhdessä luostarimuseossa ja yhdessä Unkarin prinsessa-Sissin museossa. Sissi oli se surullinen, kaunis prinsessa joka sitten lopulta murhattiin. Sissistä on yksi elokuvakin jota tapasin pienenä katsoa. Tai varmaan useampiakin elokuvia, mutta juuri sitä yhtä katsoin. Sissi oli kuulemma ikuisella laihdutuskuurilla ja suosi ruuista erityisesti maitoa ja jäätelöä. Mielenkiintoinen dieetti. Mitähän Hanna Partanen sanoisi.

681991.jpg
Ja tässä on historian isä, Thukydides. Siltä on lähtenyt nenästä palanen. Rappiollista.

Loma oli kyllä ihan mukava. Olisin voinut olla siellä kauemminkin. Noh. Viikon päästä taas reissuun Helsinkiin ja hikoilemaan verta ja hikeä Tuska OpenAiriin. 

Hilla