Aamu. Natsi katsoo kännykän kelloa.
Kännykkä ei ole soittanut eikä toinen kello ja aika on Myöhässä. Natsi istuu hetken sängyllä ja käy sitten herättämässä lapset.
He viettävät päivän parhaan vartin sohvalla hiljaa sylikkäin.
Miksi me istutaan tässä keskellä yötä, tytär sanoo. Ei nyt ole yö, valot vain puuttuu, natsi vastaa.
Natsi alkaa vartin päästä riehua tyttärelle joka ei pue vaatteita ajoissa mää oon perkele kyllästyny tuohon sun ainaiseen vinkumiseen ja valittamiseen natsi huutaa tyttärelle joka on aamusta turta. Jää tänne, vittu, natsi huutaa ja vie pojan autoon. Autossa natsi katsoo kelloa. Se on seitsemän. Natsi on tuntia etuajassa.
Natsi on ruvennut aikapoliisiksi. Autokatoksen luona aamuisessa lumimyräkässä poika penkillä valmiiksi istumassa natsi herää tähän aamuun
Vitun vitun vittu, natsi sanoo. Vittu.
Lähetään sisälle, natsi sanoo. Hän ottaa poikaa kädestä ja tuuli käy.
Tyttö odottaa sisällä ja on valmis ja täydellinen. Natsi katsoo tyttöä eikä pyydä anteeksi.
Avataan televisio. Katsotaan piirretyt, jotka, kuten natsi ajattelee, mutta ei sano, vituttaa. 
Eilen natsi istui keittiön pöydän ääressä ja joi valtavaa punaviinilasia ja luki Raamatusta Jeesustarinoita tukkaväri päässä samaan aikaan kun lapset katsoivat telkkaria. Hän halusi tietää miksi Jeesusta sanotaan Ihmisen Pojaksi ja mitä tämä ilmaus tarkoittaa. Hän avasi Raamatun täydelleen oikeasta kohdasta (joka on pieni ihme) ja sai vastauksensa, ja hämmästeli tätä. Ikkunan takana ilta oli pimeä.
Natsi katsoi heijastustaan ikkunasta ja hymyili sille ja tilanteelle ja samalla uudelle elämälleen. Hän toivoi että olisi yksi, joka näkisi hänet nyt. Hän toivoi että olisi tämmöisiä hetkiä aina.
Tässä olen kuin kala kivellä.
Se ei ole minun omaa kieltä vaan Kiven.
Minä oon rento ku rautakanki helppoa on. Vapautta on. Kaikkea on, mitä pitää. Iloa on. Ystävä pani tekstarin kun kuuli minun kahden päivän saldosta, 15 liuskaa: "Muista että oot tärkeä ja ettei kukaan odota sulta mitään." Vastasin sille "Mitä paskaa. Palan ja kaikki on yhtä Riemua!" Ystävä: "Jos käy oikein pahaksi, hae Wislava ja lue sen kuolemaruno."
Kului puolikas iltapäivä ja vastasin ystävälle: "Sinä olit oikeassa ja minä väärässä. Nyt syön ja hengitän. Ja haen sen Wislavan."
Kuka nitistäisi natsin. Pieneksi on kasvanut, ei tarttis kuin peukalolla liiskata pöytään kiinni, nirri pois.

Essi