Pöydälläni on läppärin takana Fanta-pulloon laitettu vaaleanpunainen ruusu.
Se on Annin, oma ruusuni roikkuu muutaman teipinpalasen varassa pöydän reunasta ja kuivuu siinä sellaiseksi, joka lopulta murenee kosketuksesta. Annin ruusu on nukahtanut.

Anni sanoi, ettei ole koskaan ennen pitänyt ruusua kädessään.

Pidän siitä, miten joki oli aamulla saanut peitteekseen ohuen jääpeitteen.
Eräs sarjakuvalinjan asukeista heitti jokeen tänään tupakan, johon eräs kommentoi tupakan tehneen itsemurhan. Kyllä täällä olisi ilman hyppäämistäkin voinut tänään saada hypotermian.

Juttelimme tänään sohvilla istuen. Minäkin puhuin vähän. Epätasaisin väliajoin ihmiset nousivat sohvalta ja kurottivat kätensä kohti Hillan tuomia herkkuja. Suussa maistui valkosipuli.

Oskarin julkituomista ajatuksista, alkuhetken tehtävistä täällä, jäi päiväkirjaani yksi lause:
"Tämä tehtävä on susi jo ajatuksena."

Essi puhui runoanalyysistä ja kirjoitutti. Olimme koulussa opiskelimme sanoja, jotka olivat etäisesti tuttuja. Essi käski luottamaan siihen mitä tietää. Minulla oli yhdessä vaiheessa kaksi kynää kädessäni ja mietin, olenko kirjoittaja sen vuoksi.
"Toihan on ihan kiinaa", Essi lopulta totesi luettuaan omaa tekstiään fläppitaululta. Tai yritti lukea.
Miksi opettajilla on taipumus kirjoittaa hivenen epäselvällä käsialalla?

Kävin kolmen ihmisen kanssa kaupassa. Ne oli pieniä lapsia, jotka ovat tulleet Taidekouluun leikkimään.

Kaupan lattialle oli pudonnut vihreä muistilappu. "Muista ruoka", siinä luki. Kenties vaimo antanut miehelleen muistutukseksi kauppareissulle? Ennen kauppareissua kävimme kirjastossa, jossa olevan pienen tytön olisin halunnut ottaa mukaani Taidekoululle. Tyttö sylkäisi pöydälle, ja sen isoveli näytti olevan muutenkin valmis antamaan tytön kenen tahansa mukaan. Minä sain tytön kintaan lämmittämästä kädestä pienen heilutuksen ja suloisen hymyn.

Kivikoululla soi Apocalyptica. Aloitimme päivän samaisella musiikilla,
se on hyvä lopettaakin siihen.

Huomenna ruokailun alkaessa minä siirryn bussipysäkille, matkaan Ouluun ja astun junaan. Viettäkää kaikki loma, jossa keräätte vähän energiaa varastoon. Nyt minä jään kuuntelemaan musiikkia, laittamaan ruokaa ja vain olemaan.