Paolo Coelho: Alkemisti...tätä kirjaa suosittelen teille kaikille jotka ette usko (lukekaa ja miettikää sitten mihin ette usko/uskoneet). Suosittelen myös kaikille jotka uskovat ja toteavat sitten...ihanaa, miehän tiesin jo tämän. Välissä tämä kirja oli niinkuin lasten kirja aikuisille, mielestäni kirjoitettu niin että jokainen lukija, kiireisinkin ehtii ymmärtämään luetun, epäuskosinkin voi alkaa uskomaan, kunhan lukee ajan kanssa ja siitä huolimatta ettei kirja soveltuisi hänelle, lukee kirjan loppuun. Ja jostain syystä toivoisin että anonyymi lukis tän kirjan ja kertois sitten mitä mieltä oli ko. kirjasta :)

Luin myös vasta nyt William Shakespearen näytelmän Myrsky, pidin siitä miten se opetti anteeksiannon tärkeyden, merkityksen anteeksiantajalleen itselleen.

Joululoman alussa luin Niskavuoren naiset, hitto siihen rakastuin. Essille: Siinähän oli se mun Onni rakastajan,  Aten ja Hannan tarina, Loviisa kyllä puuttui mun tarinasta, eipä puuttunutkan, sehän oli se Hannan ja Aten murkkuikäinen Tytti tyttö (nauran..joo ja rakastuin..). Mutta tiedätkö, mie uskoin siihen Niskavuoren naisiin.

Ja seuraavaksi sitten lukemaan Virpi Hämeen- Anttilan Kolmastoista lapsi sekä Mikael Niemen Vittulan jänkältä olis tuossa hyllyssä odottelemassa, mutta en uskalla ottaa Mikael Niemen kirjaa viel käsiini koska aavistan etten siltä saa sit hetken rauhaa. Isäni suositteli sitä kirjaa luettavakseni. Mutta nyt suihkuun, ruokaa laithaan ja sitten uus kirja esiin.

Mahtava joululoma.

- k -  

p.s. Santtu, sulla on aina hyviä ehotuksia mitä (minun) kannattaa lukea, eli kerrohan saitko joulupukilta jonkun hyvän kirjan ?