Eilen alkoi novellin opiskelu.
On hyvää keskustella kirjoittajalinjan "opetussuunnitelman löysyydestä" paikan päällä, kun tulet paikan päälle, Heidi. Nämä kaksi viikkoa ennen lomaa opiskelemme kaikki novellin lajit ja muoto- sisältötavoitteet. Omaa lukemista alan etsiä teiltä. Olin innoissani eilen illalla  kokoelmastasi, Heidi. Se on juuri sitä vapauden hyödyntämistä, jota kaikilta toivon, ja luen tällaisia kirjoituksia sitä mukaa, kun ehdin. Leikkirunokokoelmasta lisää, kun tulet.
Hmm.
Ilmeisesti kirjoittamisvapaani on syönyt ryhmää. Se oli kokeilu ja siitäkin voimme puhua, kun ryhmä on koossa, lisää. Itse olen sitä mieltä että opettajanvaihdos energioissa ja tietotaidon painoalueissa on hyvästä, sekä oma kokemukseni kirjoittamisesta apurahalla, jonka haluan jakaa myös.
Loman jälkeen jatkuu romaanilla, sitten tulee dramatisoiminen ja huhtikuun harjoitteluvkot pätkiytyvät elokuva- ja tv- käsikirjoittajavieraalla, joka on jo tilattu iloksemme. Jarkko Mikkola, näyttelijä, käsikirjoittaja (mm. Salatut elämät) ja allekirjoittaneenkin käsikirjoittamisen opettaja, saapuu. Odotan sitä. Pidän harjoitteluviikkoa tärkeänä mahdollisuutena itse.
Kaikki taidekoulun opiskelijat ovat vapaita.
Kaikki taidekouluopiskelu on vapaaehtoista ja vapaata.
Kirjoittajalinja on opiskelupaikkana valtakunnallisesti verraten halpa.
Totta kai otan tämän vakavasti ja hiljennyn tuollaisen palautteen äärellä. Taidanpa jättää kirjoituslomat tältä keväältä pitämättä, mikäli niistä nousee noin kamala meteli. Ryhmädynamiikkaan se näyttää vaikuttaneen, on ensimmäinen kokeilu laatuaan.  Lasten sairastumisiin en viitsi edes ottaa kantaa.

"Ja taas kului monta päivää, ja niilläkin oli loppunsa. Eräs valvoja sattui kerran kiinnittämään huomiota häkkiin, ja hän kyseli palvelijoilta, minkä takia tämän varsin käyttökelpoisen häkin annettiin olla tässä joutilaana täynnä mätiä olkia; sitä ei kukaan tiennyt, kunnes joku numerotaulun huomatessaan muisti nälkätaiteilijan. Olkia pengottiin kepeillä ja nälkätaiteilija löytyi niiden seasta."

Kafkaa. Taiteilijuusproblematiikan tutkimista. Luimme eilen novellin, enkä lakannut nauramasta. Kafka on humoristi, jos mikä!
Linja ja opetussuunnitelma ovat minun mielestäni lähtökohtaisesti kunnossa. Kaikkia opiskelijoiden toiveita kuunnellaan tarkasti.

Essi