Kolmas minuuttinovellikilpailu julkistettu

Limingan taidekoulun kirjoittajalinja ja aikakauslehti Kaltio ovat julistaneet kolmannen minuuttinovellien kirjoituskilpailun alkaneeksi. Kilpailun aiheena on tänä vuonna ’Loitsut ja manaukset’.

Minuuttinovelli on proosamuotoinen lyhyt teksti, jonka voi lukea alusta loppuun yhdessä minuutissa. Lyhyen tyylin lanseerannut unkarilainen kirjailija István Örkény kehottaa lukemaan minuuttinovellin sillä aikaa, kun keitämme löysiä munia tai odotamme vastausta puhelimeen.

Kilpailun tyyli ja kirjoitustapa ovat vapaat. Alaikäraja osallistumiselle on 16 vuotta. Töiden lukumäärää ei ole rajoitettu, mutta kohtuudessa kannattaa pysyä. Käsinkirjoitettuja ja ylipitkiä töitä ei lueta.

Työt allekirjoitetaan nimimerkillä. Mukaan tulee liittää kuori, joka sisältää kirjoittajan henkilö- ja yhteystiedot, myös sähköpostiosoitteen. Kilpailutyöt lähetetään osoitteeseen Limingan taidekoulu, Arvolankuja 1, 91900 Liminka. Merkitse kuoren alakulmaan ”minuuttinovelli.” Töiden tulee olla perillä 6.4.2007 mennessä.

Voittajan ja kaksi kunniamainintaa valitsevat kirjailija Hanna Hauru ja kirjoittajalinjan opettaja, Kaltion toimittaja Paavo J. Heinonen. Palkitut kirjoittajat julkistetaan ja tekstit esitetään taidekoulun kevätnäyttelyn avajaisten yhteydessä huhti–toukokuun vaihteessa.

Voittanut minuuttinovelli julkaistaan aikakauslehti Kaltiossa. Voittaja saa palkinnoksi 200 euroa ja taideteoksen. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden 50–100 kiinnostavimman tekstin julkistamiseen verkkosivuillaan.

Ensimmäisen, vuonna 2005 järjestetyn Minuuttinovellikilpailun voitti rovaniemeläinen Jari Pulsa novellillaan ’Työttömät ylipäätään’. Viime vuonna teemalla ’Salaisuus, jota en saanut kerrottua’ käydyn kilpailun voittajaksi seuloutui 266 osanottajan joukosta Leena Virtanen Loimaalta tekstillä ’Mikä on’.

Lisätietoja: www.limingantaidekoulu.com
Limingan taidekoulu

Arvolankuja 1
91900 Liminka

 

Essi Kummu
[email protected]
041 505 6470